Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Knivsta

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Knivsta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Knivsta som finns hos arbetsgivaren.

Technical Product Manager till Lignin Industries i Knivsta

Är du intresserad av en roll där du får agera produktexpert och vara en viktig länk mellan kunderna och organisationen? Är du en ödmjuk person som bygger starka och förtroendefulla relationer med såväl kunder som kollegor samtidigt som du är analytisk, nyfiken och tycker om problemlösning? Då kan detta vara rätt möjlighet för dig. Vi söker nu en Technical Product Manager till Lignin Industries i Knivsta, ett bolag som gör verklig påverkan på miljöutmaninga... Visa mer
Är du intresserad av en roll där du får agera produktexpert och vara en viktig länk mellan kunderna och organisationen? Är du en ödmjuk person som bygger starka och förtroendefulla relationer med såväl kunder som kollegor samtidigt som du är analytisk, nyfiken och tycker om problemlösning? Då kan detta vara rätt möjlighet för dig. Vi söker nu en Technical Product Manager till Lignin Industries i Knivsta, ett bolag som gör verklig påverkan på miljöutmaningarna genom att minska användningen av fossilbaserad plast. Varmt välkommen med din ansökan!

Lignin Industries är ett ungt, innovativt och snabbväxande företag inom cleantech. Företaget har patenterat en revolutionerande teknik som omvandlar lignin, den mest förekommande oanvända biopolymeren på jorden, till ett förnybart och funktionellt biomaterial som ersätter fossilbaserad plast. Lignin Industries strävar efter att förse plastindustrin med ett högpresterande material som konverteras till plastpåsar, förpackningsmaterial, jordbruksfilmer etcetera.

Arbetsbeskrivning

Som Technical Product Manager är du en viktig länk mellan kunderna och organisationen, där du agerar specialist och teknisk expert för Lignins produkter i kundmötet för att sedan supportera hela organisationen med förståelsen för vilka kundspecifika utmaningar som behöver lösas och varför. Genom gott inflytande och driv kommer du arbeta i nära samarbete med teamet för att inspirera till att ta fram överlägsna produkter åt Lignins Industries kunder. Du kommer vara en del av ett tvärfunktionellt team och rapportera till Chief Commercial Officer. Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta:

• Vara säljteamets specialist och tekniska expert.
• Kommunicera med potentiella och befintliga kunder via telefon, mail och besök på plats för att representera företaget och förklara tekniska aspekterna av produkten.
• Delta i utveckling, utvärdering och kommersialisering av nya eller modifierade materialkvaliteter samt stödja insatser för ständiga förbättringar.
• Ha en helhetsbild över all data som finns att tillgå – och ta genomtänka och smarta beslut som backas upp av kvalitativa insikter.
• Hålla dig uppdaterad med produktregleringsfrågor och utveckling på marknaden.
• Delta i relevanta konferenser och mässor.

Vem är du?

Kvalifikationer:

• Studerat materialvetenskap, kemi, fysik alternativt har annan ingenjörsbakgrund.
• Ett projektorienterat tankesätt.
• Ett kundfokuserat och lösningsorienterat mindset med ett sinne för dataanalys.
• Kommunicerar flytande både skriftligt och muntligt på engelska. Svenska och tyska språkkunskaper är meriterande.
• Meriterande är om du har erfarenhet från plastindustrin, fördelaktigt bioplaster.

Personliga egenskaper:

• Du har ett analytiskt och lösningsorienterat förhållningssätt.
• Du är nyfiken och vill förstå hur saker fungerar så att du kan göra dem bättre.
• Du tycker om att samarbeta och lära dig av olika människor, alltifrån produktutvecklare till insikter från säljteamet.
• Du kan bryta ner problem och identifiera var du ska börja för att snabbt kunna leverera lösningar som ger effekt.
• Du är en bra kommunikatör och kan omvandla komplexa begrepp till ett språk som alla kan förstå.
• Du är ödmjuk och bygger starka och förtroendefulla relationer med såväl kunder som kollegor.
• Du är praktisk och villig att göra det som behövs för att hjälpa teamet.
• Du drivs av att minska användningen av fossilbaserad plast i vår värld.

Du erbjuds

Du kommer att bli anställd av Lignin Industries och ingå i ett flexibelt, engagerat och högpresterande team som arbetar nära varandra. Tjänstens omfattning är på heltid och arbetstiden är kontorstider måndag till fredag. Du kommer att ha möjlighet att arbeta delvis på distans. Utöver detta erbjuds du:

• Ett målmedvetet arbete, där du tillsammans med ett team dedikerat arbetar för att lösa en av planetens största utmaningar.
• Ett arbete med stor betydelse där du får vara med och påverka.
• Optioner i bolaget.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Lignin Industries med Jurek. Eftersom urvalsprocessen och intervjuerna sker löpande är du varmt välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. För frågor angående denna roll, vänligen kontakta rekryteringskonsult Hanna Kaponen, [email protected].

Lignin Industries

Lignin Industries är ett innovativt och snabbväxande företag inom biotekniksektorn. Företaget har patenterat en revolutionerande teknologi som omvandlar lignin, den mest förekommande oanvända biopolymeren på jorden, till ett förnybart och funktionellt biomaterial som ersätter fossilbaserad plast. Produkten syftar till att förse plastindustrin med ett högpresterande råmaterial som används till bland annat plastpåsar, förpackningsmaterial, flaskor etc. Visa mindre

Miljöinspektör

Ansök    Dec 21    Knivsta kommun    Miljöinspektör
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet? Välkommen till oss! Knivsta ko... Visa mer
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet?
Välkommen till oss!

Knivsta kommun är en av landets snabbast växande kommuner. Nya områden för bostäder och verksamheter växer fram samtidigt som vi också tar hand om och utvecklar det som redan är byggt. Vi behöver därför stärka vår miljöenhet med ytterligare två inspektörer inom miljö- respektive hälsoskydd. Enheten finns på samhällsbyggnadskontoret som utöver miljö- och hälsoskydd också ansvarar för förvaltning och utveckling av kommunens parker, lekparker, naturområden, avfall, bostadsanpassning, detalj- och översiktsplanering, gator och trafik samt för bygglovsfrågor liksom kart- och GIS-funktionen.
Vill du veta mer om Knivsta besök www.knivsta.se/jobba-i-knivsta !

ARBETSUPPGIFTER
Miljöenheten består av totalt 8 medarbetare och vi behöver utöka. Vi jobbar nära varandra och tar ett gemensamt ansvar för hela enhetens ansvarsområden. Du kommer att få jobba med ett gäng som vill utveckla enheten och som stöttar varandra och har roligt på jobbet. Arbetsuppgifterna kommer att variera utifrån behov och inkluderar tillsyn och handläggning av ärenden inom ditt specialistområde. Du kommer även ge stöd till kollegor och gemensamt utveckla nya arbetssätt. Vi ger personalen möjlighet till att delvis arbeta hemifrån.

Som inspektör har du många kontakter med invånare och näringsliv i Knivsta kommun. Du arbetar både självständigt och i grupp, vilket gör att du ska tycka om att samarbeta med dina kollegor samt kunna driva egna projekt men en känsla för service som grund.

I rollen som miljöinspektör inom miljöskyddsområdet ligger fokus på tillsyn av enskilda avlopp och hantering av inkomna ansökningar och anmälningar. Ett plus är om kunskap eller intresse finns för strandskyddsfrågor.
För motsvarande roll inom hälsoskyddsområdet riktas fokus mot tillsyn av skolor, förskolor, vård- och omsorgsboenden och andra hälsoskyddsverksamheter som hygieniska verksamheter och badvatten.
Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Som inspektör komma du att representera myndigheten i olika samverkansgrupper. Du bidrar till att uppfylla enhetens tillsynsplan och att bedriva tillsynen så att lagstiftningens intentioner uppfylls.


KVALIFIKATIONER
Högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper gällande miljölagstiftning. Tidigare erfarenhet av miljö- respektive hälsoskyddstillsyn är meriterande.

Du har känsla för service, är utåtriktad och har förmåga att skapa och behålla goda relationer med andra. Du tycker om att arbeta i en organisation där många olika ärenden hanteras samtidigt. Arbetet kräver att du kan planera och prioritera dina arbetsuppgifter för att nå det gemensamma målet. Du kan arbeta självständigt, men trivs lika bra med att arbeta i grupp. Din förmåga att skapa tillit och förtroende i din muntliga och skriftliga kommunikation är viktig. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper vid tillsättning av tjänsten.

Vi förutsätter att du har god datorvana och gärna kunskaper i digitala ärendehanteringssystem, idag används Castor i Knivsta. Tjänsten ställer krav på att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

B-körkort krävs.


ÖVRIGT
Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på
0771-693 693.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Adeccos kund Swedavia söker Arbetsmiljösamordnare!

Nu söker vi på Adecco en erfaren arbetsmiljösamordnare till vår kund Swedavia med start efter årskiftet. Här får du möjlighet att ansvara för att skapa en bra säkerhetskultur inom projektet. Agera stöd till projektchefen för att hantera och dokumentera arbetsmiljöarbetet för de projekt som man åtagit sig. Låter detta som något för dig? Då ska du läsa vidare!  Syfte med uppdraget och förväntat resultat • Arbetsmiljösamordnaren ansvarar för att skapa en bra... Visa mer
Nu söker vi på Adecco en erfaren arbetsmiljösamordnare till vår kund Swedavia med start efter årskiftet. Här får du möjlighet att ansvara för att skapa en bra säkerhetskultur inom projektet. Agera stöd till projektchefen för att hantera och dokumentera arbetsmiljöarbetet för de projekt som man åtagit sig. Låter detta som något för dig? Då ska du läsa vidare! 

Syfte med uppdraget och förväntat resultat
• Arbetsmiljösamordnaren ansvarar för att skapa en bra säkerhetskultur inom projektet.
• Arbetsmiljösamordnaren är ett stöd till projektledaren och projektchefen för att hantera och dokumentera arbetsmiljöarbetet för de projekt som man åtagit sig.
• Ta fram ett arbetsupplägg och handlingsplan för att skapa en bra säkerhetskultur inom projektet. Upplägget ska baseras på vetenskapligt bevisade arbetssätt så som beteendebaserad säkerhet (BBS).
• Implementera handlingsplanen
• Kontroll, uppföljning och att stötta projektmedlemmar (BAS-P, BAS-U, Projektledare, Byggledare, Installationsledare, Projekteringsledare) under respektive projektfas från projektering till produktion.
• Att statistik inhämtas och sammanställs
• Checklista arbetsmiljö
• Rapportera till projektledare och projektchef

Detta är ett konsultuppdrag via oss på Adecco med start 2023-01-10 och beräknas sluta 2024-01-09. Vi söker en person med omfattning på 70-100% 

Krav på erfarenhet och kompetens
• Minst 2 dagars grundläggande arbetsmiljöutbildning eller liknande
• Utbildning och erfarenhetskrav enligt arbetsmiljölagen
• Tidigare erfarenhet av bygg, mark och anläggningsprojekt, alternativt av bygg eller mark- och anläggningsprojekt.

Personliga egenskaper:
• Vana att kunna kommunicera på ett tydligt sätt
• Engagerad, självständig, målfokuserad och lösningsorienterad men också strukturerat och kvalitetsmedveten
• Lätt för att samarbeta med andra. Det är av stor vikt att du har integritet och förmåga att skapa och bibehålla goda relationer med såväl interna som externa intressenter.
• Intresse, vilja och förmåga att leverera resultat och du anstränger dig för att leverera lösningar
• Noggrann och kreativ då det kommer till att hitta nya lösningar.
• Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat samt har en förmåga att arbeta självständigt
• Har ett strukturerat arbetssätt inom dokumentationsarbeten i projektet
• Har en förmåga att arbeta lösningsfokuserat med sina arbetsuppgifter, med hänsyn till beroenden och konsekvenser.

Meriterande
• Minst 2 dagars BAS-P/ BAS-U utbildning

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
[email protected] via Adecco 010-173 73 00.
Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]
OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail!

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Arbetsmiljösamordnare, miljö, samordnare, Sigtuna, Swedavia, Uppsala. Adecco Visa mindre

AFRY Food & Pharma söker konsulter inom Life Science till Uppsala!

Ansök    Jan 22    AFRY AB    Civilingenjör, bioteknik
Företagsbeskrivning Vår sektion består av drygt 30 vassa och engagerade medarbetare med fokus på Life Science. Vår målsättning är att skapa mervärde för kunderna samt att våra konsulter ständigt utvecklas och har det riktigt roligt på jobbet! Hos oss kommer du att få kompetenta kollegor och drivna ledare och du kommer även få möjligheten att ta del av populära aktiviteter såsom t.ex. chokladprovningar, middagar och inspirerande friluftsaktiviteter. AFRY ... Visa mer
Företagsbeskrivning


Vår sektion består av drygt 30 vassa och engagerade medarbetare med fokus på Life Science. Vår målsättning är att skapa mervärde för kunderna samt att våra konsulter ständigt utvecklas och har det riktigt roligt på jobbet! Hos oss kommer du att få kompetenta kollegor och drivna ledare och du kommer även få möjligheten att ta del av populära aktiviteter såsom t.ex. chokladprovningar, middagar och inspirerande friluftsaktiviteter.
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri.
Jobbeskrivning


I rollen som konsult kommer du bland annat att få arbeta med kemisk- och bioteknisk utveckling och analys, testning, verifiering, felsökning inom IT/automation. I denna spännande roll kommer du även att få arbeta praktiskt med laborativa uppgifter och/eller med instrument och produktionsutrustning.
Behovet är omgående och start är snarast möjligt, så sök redan idag då urvalet sker löpande!
Placeringsort är Uppsala men viss pendling kan förekomma.
Kravspecifikation


Vem är du?
Vi söker dig med intresse för Life Science och som har några års arbetserfarenhet alternativt befinner dig i början av din karriär. Vi söker personer som har en teoretisk grund men har ett stort intresse och förmåga att arbeta praktiskt med laborativa uppgifter eller instrument och produktionsutrustning. Din bakgrund kan se ut ungefär såhär:
Du har en civil- eller högskoleingenjör inom kemi, bioteknik eller maskinteknik eller har annan relevant teknisk-naturvetenskaplig utbildning.
Du har arbetslivserfarenhet inom till exempel organisk kemi, analytisk kemi, bioteknik eller utveckling och testning av utrustning och instrument.
Tidigare erfarenhet av reglerad verksamhet och vana av att dokumentera resultat enligt rutiner och regelverk är meriterande.

Ytterligare information


Varför jobba hos oss?
Vi tror att du letar efter en arbetsgivare som kommer att erbjuda dig kompetensutveckling, teamkänsla och roliga uppdrag. Vi förmodar att du presterar på topp när arbetet innehåller intressanta och utmanande arbetsuppgifter och när du får använda din vassa kommunikativa förmåga i mötet med kunder och kollegor. Vi vågar även gissa på att du letar efter en trygg arbetsgivare som erbjuder kollektivavtal och bra villkor. Och, du vill nog ha en riktigt bra, engagerad chef som tillsammans med dig tar fram en utvecklingsplan som passar just dig och dina personliga karriärsmål.
Något av det vi erbjuder dig:
Fast lön och kollektivtal – Trygga komponenter som är en självklarhet för oss!
Utfyllnad av lön vid föräldraledighet
Vidareutveckling i form av utbildningar och våra uppdrag samt genom att nätverka med våra duktiga konsulter
Club AFRY – Vår personalklubb med möjlighet till kultur och sportevenemang, bokklubb, stuguthyrning, yoga mm.

Har vi fångat ditt intresse? Bra! Vi bedömer alla kandidaters specifika profil och gör kontinuerligt en utvärdering och bedömning mot marknadens efterfrågan. Ring om du har några frågor! Vi ser fram emot att höra från dig på ett eller annat sätt!
Kontaktuppgifter:
Martin Sjöberg, sektionschef i Uppsala
Tel: +46 105 051 886
Mejl: [email protected]
Filip Wirén, gruppchef i Uppsala
Tel: +46 105 053 968
Mejl: [email protected]
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Kemist (metodutvecklare) sökes till deltidsprojekt.

Ansök    Sep 14    K-Analytics AB    Analytisk kemist
Vi söker nu en kemist som vill vara med oss på ett spännande pilotprojekt som kommer att förbättra folkhälsan. Vi tror att du är analytisk kemist, men vi är också öppna för andra yrkesroller som har erfarenhet av metodutveckling. Dessa kan exempelvis vara biomedicinsk analytiker eller civilingenjör med lämplig inriktning. Andra relevanta yrkeskompetenser med rätt yrkeserfarenhet är givetvis också välkomna att söka. Tjänsten är på 20%, motsvarande en dag i ... Visa mer
Vi söker nu en kemist som vill vara med oss på ett spännande pilotprojekt som kommer att förbättra folkhälsan.
Vi tror att du är analytisk kemist, men vi är också öppna för andra yrkesroller som har erfarenhet av metodutveckling. Dessa kan exempelvis vara biomedicinsk analytiker eller civilingenjör med lämplig inriktning. Andra relevanta yrkeskompetenser med rätt yrkeserfarenhet är givetvis också välkomna att söka.
Tjänsten är på 20%, motsvarande en dag i veckan med möjlighet till utökning.
Av alla önskvärda egenskaper värdesätter vi att du är självgående, och att du självmant letar upp den information du behöver för att klara av dina uppgifter. Vi tillämpar frihet under ansvar. Utöver att du är självgående i din yrkesroll ser vi också att du gillar ordning och reda och är duktig på att dokumentera.
I den här rollen är det viktigaste att du kan kommunicera på Engelska. Du får gärna kunna göra dig förstådd på Svenska också, men huvudsaken är att du behärskar det engelska språket.
Lön och arbetstider enligt överenskommelse, intervjuer kommer hållas löpande.
Chans till förlängning finns, som alltid, med pilotprojekt.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Vattenstrateg

Ansök    Maj 9    Knivsta kommun    Limnolog
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet? Välkommen till oss! ARBETSUP... Visa mer
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet?
Välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Kommunen har genom ett avtal med staten åtagit sig att bygga 15 000 bostäder fram till 2057 med särskilt fokus på hållbarhet och innovation. I utbyte ska två nya järnvägsspår dras genom kommunen, nya trafikplatser anläggas samt ett resecentrum och en helt ny tågstation byggas.

Planenheten vid samhällsbyggnadskontoret söker nu en vattenstrateg för att stärka kompetensen inom vatten. Genom de kommande projekten finns stora möjligheter att använda kreativitet, erfarenhet och kompetens och bidra till att samhällsutvecklingen sker i en mer hållbar riktning. På planenheten arbetar planarkitekter, översiktsplanerare och miljöplanerare samt en plansamordnare som tillsammans planerar för dagens och morgondagens kommuninvånare.

Vi kan erbjuda dig en trevlig och stimulerande arbetsplats med öppet klimat som inspirerar till utveckling, arbetsglädje och effektivitet.

Som vattenstrateg kommer du att ha ett brett ansvar för vattenfrågor i Knivsta kommun. Den övergripande målsättningen är att på sikt nå miljökvalitetsnormerna för vatten. De behov som i nuläget har identifierats inom vatten är en revidering av VA-plan, fortsätta kommunens arbete med lokala åtgärdsprogram för vatten samt utveckla kommunens strategiska arbete inom skyfall och översvämning. Eftersom tjänsten är ny så finns möjligheter att forma tjänsten. Arbetet med ny översiktsplan är påbörjad så inledningsvis kommer arbetsuppgifterna behöva fokusera på att ta fram underlag till översiktsplanen. Som vattenstrateg kommer du även samordna och tydliggöra kommunens ansvar inom vattenrelaterade frågor utifrån plan- och bygglagen samt miljöbalken i detaljplanearbetet.

Arbetet innebär en nära samverkan med interna och externa intressenter. Du kommer också att ha kontakt med vattenmyndigheten och länsstyrelsen i deras arbete med vattenförvaltningen. Arbetsuppgifterna omfattar även projektledning, upphandling av konsulter, söka statliga stöd samt svara på remisser från myndigheter och organisationer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är ansvarstagande, självständig och tar egna initiativ. Du behöver ha en god samarbetsförmåga, vara tydlig i din kommunikation, ha förmåga att leda och delta i flera projekt parallellt och ha ett strategiskt och strukturerat arbetssätt. Nyfikenhet och förmåga att snabbt sätta sig i nya frågor är en tillgång. Du har förmågan att förmedla komplexa sakfrågor på ett begripligt sätt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Vidare krävs det att du har ett brett samhällsperspektiv, god analysförmåga och förmåga att se helhetsperspektiv.

Du har en akademisk utbildning inom samhällsbyggnad eller miljö, gärna med inriktning mot vatten, samt flerårig erfarenhet av arbete med miljö-, natur- eller vattenfrågor. Du har goda kunskaper om lagstiftning som rör vatten så som plan- och bygglagen, EU:s vattendirektiv samt miljöbalken och tillhörande förordningar. Det är meriterande om du har:

• Tidigare erfarenhet från samhällsbyggnad i offentlig sektor.
• Erfarenhet av att arbete med lokala åtgärdsprogram och dagvattenutredningar
• Erfarenhet av framtagande av dagvattenplaner, strategier eller motsvarande.
• Beställarkunskap.
• God erfarenhet av GIS.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Urval kommer att ske löpande.


ÖVRIGT
Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på 0771-693 693.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till kvalitetskontrollen

Ansök    Aug 25    Medicago AB    Biomedicinare
Platsbeskrivning Medicago är ett företag inom LifeScience och medicinteknik, som utvecklar, producerar och marknadsför olika produkter för bioteknik- och läkemedelsindustrin. Företaget är beläget i Danmark Berga utanför Uppsala (8 km från centrum) och sysselsätter f.n. ca. 50 personer. Vi är ett mindre familjärt företag där alla känner alla och vi har en nära relation till varandra. Vi behöver nu anställa dig som vill jobba med kvalitetsanalyser på vår QC-... Visa mer
Platsbeskrivning
Medicago är ett företag inom LifeScience och medicinteknik, som utvecklar, producerar och marknadsför olika produkter för bioteknik- och läkemedelsindustrin. Företaget är beläget i Danmark Berga utanför Uppsala (8 km från centrum) och sysselsätter f.n. ca. 50 personer.
Vi är ett mindre familjärt företag där alla känner alla och vi har en nära relation till varandra. Vi behöver nu anställa dig som vill jobba med kvalitetsanalyser på vår QC-avdelning. Vi är ett företag som gör skillnad genom att tillverka produkter som används bland annat inom vaccintillverkning, cancerdiagnostik samt på sjukhuslabb och universitet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att utföra kvalitetsanalyser av produktionsbatcher och renvatten samt utföra miljökontroller i renrum. Det kan även ingå uppdateringar av standardmetoder, metoder, valideringsdokument och hållbarhetsstudier. I dina arbetsuppgifter ingår även att komplettera batch records och överlämna dessa till QA-avdelningen. Du kan också bli involverad i forsknings och utvecklingsarbetet.

Utbildning/Erfarenhet
Vi vill att du har en relevant högskoleutbildning inom kemi/biologi tex BMA.
Du ska erfarenhet inom Bioteknikområdet och god kännedom om biokemiska analyser. Vi ser gärna att du har jobbat enligt ISO 9001/13485 och GMP.
Meriterande är om du har laboratorievana. Du kan antingen vara nyutexaminerad från universitetet eller så har du varit ute i arbetslivet ett tag redan.
Personlig lämplighet är av stor vikt.

Personliga egenskaper
Du bör vara noggrann och effektiv, metodisk och ansvarsfull. Du ska kunna arbeta självständigt och kunna följa instruktioner samt ha lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Vi ser gärna att du är organiserad och ordningsam men också flexibel. En positiv attityd och stort engagemang är också egenskaper vi uppskattar. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökanden och eftersträvar mångfald.
Kontaktperson
Charlotte Ardanius tel: 018-561180 Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till kvalitetskontrollen

Ansök    Jan 15    Medicago AB    Laboratorieassistent
Platsbeskrivning Medicago är ett bioteknikföretag, som utvecklar, producerar och marknadsför olika produkter för bioteknik- och läkemedelsindustrin. Företaget är beläget i Danmark Berga utanför Uppsala (8 km från centrum) och sysselsätter f.n. ca. 40 personer. Vi är ett mindre familjärt företag där alla känner alla och vi har en nära relation till varandra. Vi behöver nu anställa dig som vill jobba med kvalitetsanalyser på vår QC-avdelning. Vi är ett föret... Visa mer
Platsbeskrivning
Medicago är ett bioteknikföretag, som utvecklar, producerar och marknadsför olika produkter för bioteknik- och läkemedelsindustrin. Företaget är beläget i Danmark Berga utanför Uppsala (8 km från centrum) och sysselsätter f.n. ca. 40 personer.
Vi är ett mindre familjärt företag där alla känner alla och vi har en nära relation till varandra. Vi behöver nu anställa dig som vill jobba med kvalitetsanalyser på vår QC-avdelning. Vi är ett företag som gör skillnad genom att tillverka produkter som används bland annat inom vaccintillverkning, cancerdiagnostik samt på sjukhuslabb och universitet.


Arbetsuppgifter
Du kommer att utföra kvalitetsanalyser av produktionsbatcher och renvatten samt utföra miljökontroller i renrum. Det kan även ingå uppdateringar av standardmetoder, metoder, valideringsdokument och hållbarhetsstudier. I dina arbetsuppgifter ingår även att komplettera batch records och överlämna dessa till QA-avdelningen. Du kan också bli involverad i forsknings och utvecklingsarbetet.


Utbildning/Erfarenhet
Vi vill att du har en relevant högskoleutbildning inom kemi/biologi tex BMA.
Du ska erfarenhet inom Bioteknikområdet och god kännedom om biokemiska analyser. Vi ser gärna att du har jobbat enligt ISO 9001/13485 och GMP.
Meriterande är om du har laboratorievana. Du kan antingen vara nyutexaminerad från universitetet eller så har du varit ute i arbetslivet ett tag redan.
Personlig lämplighet är av stor vikt.


Personliga egenskaper
Du bör vara noggrann, metodisk och ansvarsfull. Du ska kunna arbeta självständigt och kunna följa instruktioner samt ha lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Vi ser gärna att du är organiserad och ordningsam men också flexibel. En positiv attityd och stort engagemang är också egenskaper vi uppskattar. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökanden och eftersträvar mångfald.


Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Miljöinspektör - livsmedel

Ansök    Mar 26    Knivsta kommun    Livsmedelsinspektör
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet? Välkommen till oss! Miljöenhet... Visa mer
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet?
Välkommen till oss!

Miljöenheten söker nu en miljöinspektör med fokus på kontroll gällande livsmedel, dricksvatten. Enheten består av ca 9 personer som arbetar med miljö- och hälsoskyddstillsyn samt livsmedelskontroll och tillsyn enligt alkohollagen, bland annat. Placeringen kommer att vara på miljöenheten inom samhällsbyggnadskontoret. Vi kan erbjuda dig en stimulerande arbetsplats med ett öppet klimat och där du har stora möjligheter att få bidra till uppbyggandet av ett hållbart samhälle.

Knivsta är en liten kommun där samtliga inspektörer bör vara beredda på att både administrera och handlägga olika sorters ärenden beroende på vilka arbetsuppgifter som är aktuella. I en mindre kommun finns möjligheten att utvecklas inom flera områden.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten kommer huvudsakligen vara inriktad mot kontroll inom livsmedelsområdet och dricksvatten. Exempelvis kontroll av restauranger, matbutiker och dricksvattenanläggningar. Som miljöinspektör inom livsmedelsområdet kommer du arbeta med kontroll enligt gällande livsmedelslagstiftning. Arbetet sker både självständigt och i grupp och du har ett nära samarbete med dina kollegor. Tjänsten inkluderar också att vidareutveckla processer och rutiner inom yrkesområdet. Då miljöenheten i Knivsta är relativt litet är det viktigt att du är beredd att administrera och handlägga olika typer av ärenden och arbetsuppgifterna kan därmed variera utifrån behov och kompetens.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en högskoleutbildning inom livsmedelsområdet, till exempel miljö- och hälsoskyddsinspektör, agronom eller motsvarande. Alternativt har du en utbildning och/eller motsvarande erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig och fördelaktig sett till arbetsuppgifterna. Det är meriterande om du har erfarenheter inom tillsyn av alkohol, tobak och receptfria läkemedel. Särskilt meriterande är erfarenheter av myndighetsutövning och arbete med kontroll av livsmedelsanläggningar. Det är viktigt att du är flexibel och kan arbeta med flera olika sorters arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det då arbetet innebär täta kontakter med medborgare, företag och andra kommunala verksamheter som du måste kunna bemöta på ett professionellt och serviceinriktat sätt.

Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Datorvana med Office-paketet är ett krav liksom B-körkort. Vi använder idag ärendehanteringssystemet Castor vilket också är en fördel om du har arbetat i tidigare.

Då arbetet ställer höga krav på rättssäkerhet ser vi att du är kvalitetsmedveten och är van att ta ansvar och på eget initiativ självständigt planerar och strukturerar ditt arbete. Då livsmedelskontrollen innebär årlig tillsyn är det viktigt att du är van att planera ditt arbete med framförhållning så att den planerade tillsynen för året blir genomförd. Du måste kunna göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa krav, vara tydlig och fatta beslut i rollen som myndighetsperson. Vi värdesätter förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du är intresserad och engagerad i livsmedelsfrågor. Vidare har du god förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter och har ett intresse för utveckling.

ÖVRIGT
Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på
0771-693 693.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Miljöinspektör - miljöskydd

Ansök    Okt 5    Knivsta kommun    Miljöinspektör
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet? Välkommen till oss! En av våra miljöinsp... Visa mer
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet?
Välkommen till oss!

En av våra miljöinspektörer ska vara föräldraledig och Miljöenheten i Knivsta kommun söker nu en vikarierande miljöinspektör med huvudfokus på miljöskyddstillsyn. Enheten består av 9 personer som arbetar med miljö- och hälsoskyddstillsyn samt livsmedelskontroll och tobaks- och serveringstillsyn. Vi kan erbjuda dig en stimulerande arbetsplats med ett öppet klimat och där du har stora möjligheter att få bidra till uppbyggandet av ett hållbart samhälle.

Knivsta är en liten kommun där samtliga inspektörer bör vara beredda på att både administrera och handlägga olika sorters ärenden beroende på vilka arbetsuppgifter som är aktuella. I en mindre kommun finns möjligheten att utvecklas inom flera områden.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten kommer huvudsakligen vara inriktad mot tillsyn och handläggning inom miljöskyddsområdet. Exempelvis miljöfarliga verksamheter, förorenad mark, och lantbruk samt hantering av inkomna ansökningar och anmälningar. Tjänsten inkluderar också att vidareutveckla processer och rutiner inom miljöskyddsområdet. Då miljöenheten i Knivsta är relativt liten är det viktigt att du är beredd att administrera och handlägga olika typer av ärenden och arbetsuppgifterna kan därmed variera utifrån behov och kompetens.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en högskoleexamen inom miljö- och hälsoskydd. Alternativt har du en utbildning och/eller motsvarande erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig och fördelaktig sett till arbetsuppgifterna. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och arbete med miljö och hälsoskydd. Särskilt meriterande är erfarenheter inom tillsyn av miljöskyddsärenden enligt miljöbalken. Det är viktigt att du är flexibel och kan arbeta med flera olika sorters arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det då arbetet innebär täta kontakter med medborgare, företag och andra kommunala verksamheter som du måste kunna bemöta på ett professionellt och serviceinriktat sätt.

Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Datorvana med Office-paketet är ett krav liksom B-körkort. Vi använder idag ärendehanteringssystemet Castor vilket också är en fördel om du har arbetat i tidigare.

Då arbetet ställer höga krav på rättssäkerhet ser vi att du är kvalitetsmedveten och är van att ta ansvar och på eget initiativ självständigt planerar och strukturerar ditt arbete. Då miljöskyddstillsynen innebär årlig tillsyn är det viktigt att du är van att planera ditt arbete med framförhållning så att den planerade tillsynen för året blir genomförd. Du måste kunna göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa krav, vara tydlig och fatta beslut i rollen som myndighetsperson. Vi värdesätter förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du är intresserad och engagerad i miljöfrågor. Vidare har du god förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter och har ett intresse för utveckling.

Urvalsarbete pågår löpande under rekrytering. Annons kan komma att tas bort innan sista ansökningsdag.

ÖVRIGT
Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på
0771-693 693.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Miljöinspektör, hälsoskydd

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet? Välkommen till oss! Miljöenheten söker n... Visa mer
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet?
Välkommen till oss!

Miljöenheten söker nu en miljöinspektör med huvudfokus på hälsoskyddstillsyn. Enheten består av ca 10 personer som arbetar med miljö- och hälsoskyddstillsyn samt livsmedelskontroll och tobak- och serveringstillsyn. Placeringen kommer att vara på miljöenheten inom Bygg- och miljökontoret som rymmer enheterna för miljö, bygg samt kart och GIS. Vi kan erbjuda dig en stimulerande arbetsplats med ett öppet klimat och där du har stora möjligheter att få bidra till uppbyggandet av ett hållbart samhälle.
Knivsta är en liten kommun där samtliga inspektörer bör vara beredda på att både administrera och handlägga olika sorters ärenden beroende på vilka arbetsuppgifter som är aktuella. I en mindre kommun finns möjligheten att utvecklas inom flera områden.


ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten kommer huvudsakligen vara inriktad mot tillsyn inom hälsoskyddsområdet, exempelvis tillsyn av skolor, förskolor, äldreboenden och andra hälsoskyddsverksamheter såsom frisörer och badvatten. Tjänsten inkluderar också att vidareutveckla processer och rutiner inom hälsoskyddsområdet. Då miljökontoret i Knivsta är relativt litet är det viktigt att du är beredd att administrera och handlägga olika typer av ärenden och arbetsuppgifterna kan därmed variera utifrån behov och kompetens.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en högskoleexamen inom miljö- och hälsoskydd. Alternativt har du en utbildning och/eller motsvarande erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig och fördelaktig sett till arbetsuppgifterna. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och arbete med miljö och hälsoskydd. Särskilt meriterande är erfarenheter inom tillsyn av hälsoskyddsärenden enligt miljöbalken. Det är viktigt att du är flexibel och kan arbeta med flera olika sorters arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det då arbetet innebär täta kontakter med medborgare, företag och andra kommunala verksamheter som du måste kunna bemöta på ett professionellt och serviceinriktat sätt.
Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Datorvana med Office-paketet är ett krav liksom B-körkort. Vi använder idag ärendehanteringssystemet Castor vilket också är en fördel om du har arbetat i tidigare.

Då arbetet ställer höga krav på rättssäkerhet ser vi att du är kvalitetsmedveten och är van att ta ansvar och på eget initiativ självständigt planerar och strukturerar ditt arbete. Då hälsoskyddstillsynen innebär årlig tillsyn är det viktigt att du är van att planera ditt arbete med framförhållning så att den planerade tillsynen för året blir genomförd. Du måste kunna göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa krav, vara tydlig och fatta beslut i rollen som myndighetsperson. Vi värdesätter förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du är intresserad och engagerad i hälsoskyddsfrågor. Vidare har du god förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter och har ett intresse för utveckling.


ÖVRIGT
Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på
0771-693 693.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Miljöinspektör, livsmedel

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet? Välkommen till oss! Miljöenheten söker n... Visa mer
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet?
Välkommen till oss!

Miljöenheten söker nu en miljöinspektör men fokus på kontroll gällande livsmedel, dricksvatten, tobak, alkohol och receptfria läkemedel. Enheten består av ca 10 personer som arbetar med miljö- och hälsoskyddstillsyn samt livsmedelskontroll och tobak- och serveringstillsyn. Placeringen kommer att vara på miljöenheten inom Bygg- och miljökontoret som rymmer enheterna för miljö, bygg samt kart och GIS. Vi kan erbjuda dig en stimulerande arbetsplats med ett öppet klimat och där du har stora möjligheter att få bidra till uppbyggandet av ett hållbart samhälle.
Knivsta är en liten kommun där samtliga inspektörer bör vara beredda på att både administrera och handlägga olika sorters ärenden beroende på vilka arbetsuppgifter som är aktuella. I en mindre kommun finns möjligheten att utvecklas inom flera områden.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten kommer huvudsakligen vara inriktad mot kontroll inom livsmedelsområdet, dricksvatten, tobak, serveringstillstånd och receptfria läkemedel. Exempelvis kontroll av restauranger, matbutiker och dricksvattenanläggningar. Som miljöinspektör inom livsmedelsområdet kommer du arbeta med kontroll enligt gällande livsmedelslagstiftning. Arbetet sker både självständigt och i grupp och du har ett nära samarbete med dina kollegor. Tjänsten inkluderar också att vidareutveckla processer och rutiner inom yrkesområdet. Då miljökontoret i Knivsta är relativt litet är det viktigt att du är beredd att administrera och handlägga olika typer av ärenden och arbetsuppgifterna kan därmed variera utifrån behov och kompetens.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har en högskoleutbildning inom livsmedelsområdet, till exempel miljö- och hälsoskyddsinspektör, agronom eller motsvarande. Alternativt har du en utbildning och/eller motsvarande erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig och fördelaktig sett till arbetsuppgifterna. Det är meriterande om du har erfarenheter inom tillsyn av alkohol, tobak och receptfria läkemedel. Särskilt meriterande är erfarenheter av myndighetsutövning och arbete med kontroll av livsmedelsanläggningar. Det är viktigt att du är flexibel och kan arbeta med flera olika sorters arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det då arbetet innebär täta kontakter med medborgare, företag och andra kommunala verksamheter som du måste kunna bemöta på ett professionellt och serviceinriktat sätt.
Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Datorvana med Office-paketet är ett krav liksom B-körkort. Vi använder idag ärendehanteringssystemet Castor vilket också är en fördel om du har arbetat i tidigare.

Då arbetet ställer höga krav på rättssäkerhet ser vi att du är kvalitetsmedveten och är van att ta ansvar och på eget initiativ självständigt planerar och strukturerar ditt arbete. Då livsmedelskontrollen innebär årlig tillsyn är det viktigt att du är van att planera ditt arbete med framförhållning så att den planerade tillsynen för året blir genomförd. Du måste kunna göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa krav, vara tydlig och fatta beslut i rollen som myndighetsperson. Vi värdesätter förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du är intresserad och engagerad i livsmedelsfrågor. Vidare har du god förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter och har ett intresse för utveckling.

ÖVRIGT
Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på
0771-693 693.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Knivsta vårdcentral Våra 1400 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e... Visa mer
Knivsta vårdcentral

Våra 1400 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Vill du bli vår nya medarbetare på provtagningen på Knivsta vårdcentral?
Vi vill hälsa dig välkommen som kan jobba 80-100% på vårt laboratorium. Vi söker dig som är utbildad biomedicinsk analytiker. Vi kan erbjuda dig en tillsvidareanställning med tillträde enligt överrenskommelse.

Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Ditt uppdrag
I arbetet ingår provtagning, på såväl barn som vuxna, analys av prover samt i övrigt de arbetsuppgifter som förekommer på laboratoriet. Vi använder journalsystemet Cosmic på samtliga enheter inom Nära vård och hälsa och på laboratoriet använder vi Flexlab.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med vana av provtagning på både barn och vuxna. Du är noggrann och ditt arbetssätt är metodiskt. Det är viktigt att du har en hög servicekänsla och vill arbeta med patientkontakt för att vara framgångsrik i ditt arbete. Din samarbetsförmåga är hög och du trivs att arbeta i team för att skapa verksamhetsutveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet av AK-mottaning och av laboratoriearbete med patientkontakter, gärna i primärvård.

Vår verksamhet
Knivsta kommun växer snabbt och en tredjedel av befolkningen är barn och ungdomar, vilket märks även på vårdcentralen. Vi har 11 600 listade och ett 50-tal medarbetare. Alla yrkesområden finns representerade hos oss och tillsammans erbjuder vi alla tjänster inom vårdcentralens uppdrag. Vi har även en ungdomsmottagning.

Vårdcentralen tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Vi vill att du ska trivas och utvecklas hos oss. Därför ger vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter i en stimulerande miljö.

Våra vårdcentraler finns i hela länet. Vi arbetar med patienten, i team på vårdcentralen och samarbetar med kollegor på olika vårdnivåer – tillsammans för din hälsa. Vårt arbete grundar sig i våra värdeord kompetens, engagemang, tillgänglighet och pålitlighet. Vi hoppas att du som delar vår värdegrund också vill bidra och stärka vår verksamhet för patientens bästa. Vårt arbete ger samhällsnytta och vi gör det med ett stort miljöfokus.

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller vår arbetsplats och vårdcentralen, kontakta gärna gruppchef Maria Wennström på 018-617 18 68 eller [email protected]
Du kan även kontakta TF Verksamhetschef Nina Hell, 018-611 69 28.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast 31 december, rerkyteringen sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Miljöinspektör

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet? Välkommen till oss! Miljöenheten söker n... Visa mer
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet?
Välkommen till oss!

Miljöenheten söker nu en miljöinspektör. Enheten består av ca 10 personer som arbetar med miljö- och hälsoskyddstillsyn samt livsmedelskontroll. Placeringen kommer att vara på miljöenheten inom Bygg- och miljökontoret som rymmer enheterna för miljö, bygg samt kart och GIS. Vi kan erbjuda dig en stimulerande arbetsplats med ett öppet klimat och där du har stora möjligheter att få bidra till uppbyggandet av ett hållbart samhälle.
Knivsta är en liten kommun där samtliga inspektörer bör vara beredda på att både administrera och handlägga olika sorters ärenden beroende på vilka arbetsuppgifter som är aktuella. I en mindre kommun finns möjligheten att utvecklas inom flera områden.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten kommer huvudsakligen att vara inriktad mot tillsyn och prövning av enskilda avlopp. I arbetsuppgifterna kan även tillsyn av miljöfarliga verksamheter såsom avloppsreningsverk, avfallsanläggningar, större företag och små verkstäder ske. Tjänsten inkluderar också handläggning av vissa klagomålsärenden, till exempel om nedskräpning och eldning av avfall. Andra arbetsuppgifter till exempel strandskydd, värmepumpar, köldmedier, kompostdispenser och miljöskydd inom lantbruk kan bli aktuella. Då du ingår i ett miljöskyddsteam om 3 inspektörer kan arbetsuppgifterna variera utifrån behov och kompetens.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en högskoleexamen inom miljö- och hälsoskydd. Alternativt har du en utbildning och/eller motsvarande erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig och fördelaktig sett till arbetsuppgifterna. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och gärna inom miljöområdet. Det är också meriterande om du har erfarenhet från arbete med miljö- och hälsoskydd och tillsyn enligt miljöbalken. Särskilt meriterande är erfarenheter inom tillsyn av enskilda avlopp och miljöfarliga verksamheter. Det är viktigt att du är flexibel och kan arbeta med flera olika sorters arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det då arbetet innebär täta kontakter med medborgare, företag och andra kommunala verksamheter som du måste kunna bemöta på ett professionellt och serviceinriktat sätt.
Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Datorvana med Office-paketet är ett krav liksom B-körkort. Vi använder idag ärendehanteringssystemet Castor vilket också är en fördel om du har arbetat i tidigare.

Då arbetet ställer höga krav på rättssäkerhet ser vi att du är kvalitetsmedveten och är van att ta ansvar och på eget initiativ självständigt planerar och strukturerar ditt arbete. Du måste kunna göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa krav, vara tydlig och fatta beslut i rollen som myndighetsperson. Vi värdesätter förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du är intresserad och engagerad i miljöfrågor. Vidare har du god förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter och har ett intresse för utveckling.


ÖVRIGT
Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på
0771-693 693.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre