Lediga jobb Droskan Hvb AB i Knivsta

Se alla lediga jobb från Droskan Hvb AB i Knivsta. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Knivsta som finns inom det yrket.

Behandlingsansvarig sökes till HVB-verksamhet

Arbetsgivaren Colosseumgruppen startades 2018 med ambitionen om att bli Sveriges bästa vårdgivare inom social omsorg. Vår koncern bedriver idag tre HVB-hem, stödboende samt skyddat boende. Vi är en banbrytande aktör inom branschen som strävar efter att förändra liv genom vårt holistiska synsätt och engagerade team. Vi erbjuder en plats där ungdomar kan få hjälp med sin problematik genom individanpassad planering och behandling. Colosseums personal drivs av... Visa mer
Arbetsgivaren
Colosseumgruppen startades 2018 med ambitionen om att bli Sveriges bästa vårdgivare inom social omsorg. Vår koncern bedriver idag tre HVB-hem, stödboende samt skyddat boende.
Vi är en banbrytande aktör inom branschen som strävar efter att förändra liv genom vårt holistiska synsätt och engagerade team. Vi erbjuder en plats där ungdomar kan få hjälp med sin problematik genom individanpassad planering och behandling. Colosseums personal drivs av ett genuint engagemang för varje ungdom och vår inställning är att aldrig ge upp.
Arbetsbeskrivning
Colosseums boendeenheter Droskan och Maximus bedriver vård och behandling för pojkar (14-20 år) med socialt normbrytande beteende i form av kriminalitet.
Behandlingsansvarig har ett samordnaransvar kring klienterna och planerar, genomför och utvärderar vård- och behandlingsinsatser på sin enhet (en av de två enheterna). Arbetet innebär bland annat att handleda behandlingsassistenterna i behandlingsmetoder och följa upp av personalen utförda insatser och åtgärder. Som behandlingsansvarig ansvarar du för utförandet av bedömning och kartläggning av klienternas individuella behandlingsbehov. Du upprättar individuella behandlingsplaner, hjälper föreståndare med genomförandeplaner, samt följer upp och utvärderar behandlingsresultat och eventuella förändringar i klientens behov. Du utför strukturerade riskbedömningar samt behandlingsinsatser på individuell- och gruppnivå.
Som behandlingsansvarig ansvarar du för att skapa och upprätthålla goda relationer med uppdragsgivare, vårdnadshavare, närstående och andra instanser. Du ansvarar för att sammankalla till, och representera verksamheten på, uppstarts- och uppföljningsmöten. Du är den som har ett samordnaransvar kring varje klient vad gäller kontakt med Socialtjänsten, hem- och utevistelser, brottsförhandlingar etc.
Krav
Relevant utbildning så som exempelvis: socialpedagog, terapeututbildning eller likvärdig. Grundläggande kunskaper i tillämpad beteendeanalys (TBA) och samtalsmetodik.
Minst 2 års erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar i grupp eller individuellt.
God kommunikationsförmåga i tal och skrift.
God förmåga att arbeta i Office-paketet.
Giltigt B-körkort.
Du ska kunna uppvisa ett utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, och ser gärna att du är prestigelös, pålitlig och trygg. Du ska ha förmåga att arbeta självständigt och exempelvis genomföra överenskomna behandlingsinsatser, men även fungera väl i team för samarbete kring behandlingsstruktur och principer. Det är meriterande om du tagit socionomexamen, kandidat i psykologi, är utbildad beteendevetare eller likvärdig utbildning. Eller så är du kanske en nyexaminerad psykolog som söker behandlingserfarenhet innan eventuell PTP-tjänstgöring. Det är meriterande om du tidigare haft samordnande ansvar kring en klient, exempelvis genom kontakt med vårdnadshavare och andra aktörer.
Kort fakta om jobbet
Tillträde: omgående enligt överenskommelse
Plats: Uppsala och Knivsta
Arbetstid: heltid vardagar (främst dagtid, men kväll kan förekomma vid behov)
Tillsvidareanställning (först 6 månaders provanställning)
Fast månadslön

Intervjuer sker löpande så ansök redan idag. För mer information om tjänsten eller för ett förutsättningslöst samtal, kontakta oss! Visa mindre

Föreståndare till HVB - hem

1 platser: Föreståndare Har DU det som behövs för att leda arbetet på ett HVB hem där lågaffektivt bemötande och hänsyn till ungdomars positiva utveckling ska vara ledorden?Om Företaget: Droskan HVB, tidigare med inriktning på integration av nyanlända ungdomar har nu öppnat upp dörrarna med vård & behandling som nyinriktning. Vi erbjuder vård & behandling till unga män (15 – 19 år), inom Uppsala län. Vanliga bakgrund till vistelse på Droskan blir, krimin... Visa mer
1 platser: Föreståndare Har DU det som behövs för att leda arbetet på ett HVB hem där lågaffektivt bemötande och hänsyn till ungdomars positiva utveckling ska vara ledorden?Om Företaget: Droskan HVB, tidigare med inriktning på integration av nyanlända ungdomar har nu öppnat upp dörrarna med vård & behandling som nyinriktning. Vi erbjuder vård & behandling till unga män (15 – 19 år), inom Uppsala län. Vanliga bakgrund till vistelse på Droskan blir, kriminalitet, hotfullt beteende, umgänge i olämpliga miljöer, begynnande drogmissbruk, och andra beteendeproblem.Då vår nuvarande föreståndare tar an nya utmaningar söker Droskan HVB en ny föreståndare för att leda behandlingsarbetet på hemmet, enligt verksamhetens mål- och målgrupp och de kriterierna (för arbetet) uppsatta av IVO.Vi lägger stor vikt vid dig som person, ditt engagemang och ditt professionella förhållningssätt. Du kan ha en utbildning som socionom, beteendevetare, psykolog, sjuksköterska med inriktning psykiatri eller annan adekvat eftergymnasial utbildning. Arbetsbeskrivning:Föreståndaren ska Leda och styra behandlingsarbetet och de dagliga rutinerna på vårt HVB utifrån aktuell lagstiftning, vara ansvarig för att klienterna behandlas väl och får den vård och det bemötande som företaget står för. Hålla sig & hemmet / arbetslaget uppdaterade på aktuella lagstiftning, följa behandlingens utveckling/genomförandeplanen och se till att allt dokumenteras enligt hemmets behov och lagstiftarens krav & rekommendationer. Vara med i rekrytering av personal, utveckla & utföra kompetensutveckling på företaget. Att kunna stötta och vägleda personalen i deras behandlingsarbete och mentorskap är också viktig.Kvalifikationer: Socionom-, eller för arbetet motsvarande utbildning Meriterande: arbetslivserfarenhet som föreståndare för HVB, eller liknande.Ledningserfarenhet, särskild inom behandlingsarbete, arbete inom socialtjänst, lösningsfokuserat arbetssätt, arbete med ungdomarKrav: behärskar svenska i tal & skrift (bägge befattningarna) akademisk utbildning för arbetet adekvat arbetslivserfarenhet körkort Lön: Månadslön efter överenskommelseAnställningsvillkor: 50 - 100% tjänst.Tillträde: Enligt ö[email protected] - Skriv ”Föreståndare” i ämnesfältet.Adress: Edeby 709 Vassunda 741 91 Knivsta Visa mindre

Behandlingsassistenter sökes till HVB-verksamhet

Arbetsgivaren Colosseumgruppen startades 2018 med ambitionen om att bli Sveriges bästa vårdgivare inom social omsorg. Vår koncern bedriver idag tre HVB-hem, stödboende samt skyddat boende. HVB-verksamheterna är belägna i Knivsta respektive Uppsala och har plats för mellan 6–9 ungdomar. Våra målgrupper omfattar pojkar i åldrarna 14–20 år med uppvisad antisocialitet, missbruk, sexualproblematik samt kriminalitet. Varje HVB-hem inriktar sig på sin specifika m... Visa mer
Arbetsgivaren
Colosseumgruppen startades 2018 med ambitionen om att bli Sveriges bästa vårdgivare inom social omsorg. Vår koncern bedriver idag tre HVB-hem, stödboende samt skyddat boende.
HVB-verksamheterna är belägna i Knivsta respektive Uppsala och har plats för mellan 6–9 ungdomar. Våra målgrupper omfattar pojkar i åldrarna 14–20 år med uppvisad antisocialitet, missbruk, sexualproblematik samt kriminalitet. Varje HVB-hem inriktar sig på sin specifika målgrupp, men med ett gemensamt fokus på behandling. Vi är en banbrytande aktör inom branschen som strävar efter att förändra liv genom vårt holistiska synsätt och engagerade team. Vi erbjuder en plats där ungdomar kan få hjälp med sin problematik genom individanpassad planering och behandling. Colosseums personal drivs av ett genuint engagemang för varje ungdom och vår inställning är att aldrig ge upp. Hos oss får du inte bara en arbetsplats, utan en möjlighet att vara en del av en passionerad gemenskap som strävar efter att skapa meningsfulla förändringar. Hos oss ges du också möjligheten att vara med och påverka utvecklingen av våra verksamheter, och vi har korta beslutsvägar. Sök tjänsten som behandlingsassistent idag, och låt oss tillsammans skapa en ljusare framtid för våra ungdomar!
Arbetsbeskrivning
Som behandlingsassistent i våra HVB-verksamheter är din främsta uppgift att arbeta med motivations- och förändringsarbete, för att stödja våra ungdomar i utvecklingen mot en mer prosocial och hälsosam livsstil. Detta kräver att du som behandlingsassistent arbetar relationsskapande. Tillsammans med ditt team av engagerade kollegor såsom behandlingsansvarig och psykolog har ni möjlighet att nå goda resultat och bidra till förändring. Arbetsuppgifterna är varierande och baseras på ungdomarnas individuella mål utifrån vårdplan och genomförandeplan. Du spelar en stor roll för stabilitet och trygghet genom att stötta ungdomarna med skolgång, städning, matlagning, meningsfulla aktiviteter med mera. Arbetstiden är enligt schema - dag, kväll och helg. Möjlighet till vidareutbildning och kompetensutveckling finns.
Krav
Minst 2-årig eftergymnasial utbildning inom relevant område såsom socialpedagogik, socionom, beteendevetenskap eller likvärdig utbildning. ELLER erfarenhet av att arbeta med ungdomar med psykosocial problematik, eller i en utsatt livssituation.
Giltigt B-körkort.
God kommunikationsförmåga i tal och skrift (svenska).
Du ska kunna uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.

Kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, och ser gärna att du är prestigelös, pålitlig och trygg. Du är flexibel, driven och har lätt för att ta initiativ, samtidigt som du kan samarbeta med dina kollegor för att se till att dagens planering fungerar. Det är bra om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i team eller arbetslag. Vi söker individer med en god förmåga att inspirera och engagera andra. Du behöver ha en stark tro på människors potential och djup medkänsla för andra, men i kombination med tydlighet och gränsdragningsförmåga. Vi värdesätter också förmågan att etablera och upprätthålla meningsfulla relationer samt en god kommunikativ förmåga, även i krävande situationer.
Kort fakta om jobbet
Vi söker personal både heltid och vid behov på två olika avdelningar.
Tillträde: omgående efter överenskommelse
Plats: Uppsala eller Knivsta
Heltid eller deltid vid behov
Tillsvidareanställning (först 6 månaders provanställning), eller särskild visstidsanställning (timmar vid behov)
Fast månadslön eller timlön

Intervjuer sker löpande så ansök redan idag. För mer information om tjänsten eller för ett förutsättningslöst samtal, kontakta oss! Visa mindre

Föreståndare till HVB - hem

1 platser: Föreståndare Har DU det som behövs för att leda arbetet på ett HVB hem där lågaffektivt bemötande och hänsyn till ungdomars positiva utveckling ska vara ledorden?Om Företaget: Droskan HVB, tidigare med inriktning på integration av nyanlända ungdomar har nu öppnat upp dörrarna med vård & behandling som nyinriktning. Vi erbjuder vård & behandling till unga män (15 – 19 år), inom Uppsala län. Vanliga bakgrund till vistelse på Droskan blir, krimin... Visa mer
1 platser: Föreståndare Har DU det som behövs för att leda arbetet på ett HVB hem där lågaffektivt bemötande och hänsyn till ungdomars positiva utveckling ska vara ledorden?Om Företaget: Droskan HVB, tidigare med inriktning på integration av nyanlända ungdomar har nu öppnat upp dörrarna med vård & behandling som nyinriktning. Vi erbjuder vård & behandling till unga män (15 – 19 år), inom Uppsala län. Vanliga bakgrund till vistelse på Droskan blir, kriminalitet, hotfullt beteende, umgänge i olämpliga miljöer, begynnande drogmissbruk, och andra beteendeproblem.Då vår nuvarande föreståndare tar an nya utmaningar söker Droskan HVB en ny föreståndare för att leda behandlingsarbetet på hemmet, enligt verksamhetens mål- och målgrupp och de kriterierna (för arbetet) uppsatta av IVO.Vi lägger stor vikt vid dig som person, ditt engagemang och ditt professionella förhållningssätt. Du kan ha en utbildning som socionom, beteendevetare, psykolog, sjuksköterska med inriktning psykiatri eller annan adekvat eftergymnasial utbildning. Arbetsbeskrivning:Föreståndaren ska Leda och styra behandlingsarbetet och de dagliga rutinerna på vårt HVB utifrån aktuell lagstiftning, vara ansvarig för att klienterna behandlas väl och får den vård och det bemötande som företaget står för. Hålla sig & hemmet / arbetslaget uppdaterade på aktuella lagstiftning, följa behandlingens utveckling/genomförandeplanen och se till att allt dokumenteras enligt hemmets behov och lagstiftarens krav & rekommendationer. Vara med i rekrytering av personal, utveckla & utföra kompetensutveckling på företaget. Att kunna stötta och vägleda personalen i deras behandlingsarbete och mentorskap är också viktig.Kvalifikationer: Socionom-, eller för arbetet motsvarande utbildning Meriterande: arbetslivserfarenhet som föreståndare för HVB, eller liknande.Ledningserfarenhet, särskild inom behandlingsarbete, arbete inom socialtjänst, lösningsfokuserat arbetssätt, arbete med ungdomarKrav: behärskar svenska i tal & skrift (bägge befattningarna) akademisk utbildning för arbetet adekvat arbetslivserfarenhet körkort Lön: Månadslön efter överenskommelseAnställningsvillkor: 50 - 100% tjänst.Tillträde: Enligt ö[email protected] - Skriv ”Föreståndare” i ämnesfältet.Adress: Edeby 709 Vassunda 741 91 Knivsta Visa mindre

Föreståndare till HVB - hem

1 platser: Föreståndare Har DU det som behövs för att leda arbetet på ett HVB hem där lågaffektivt bemötande och hänsyn till ungdomars positiva utveckling ska vara ledorden? Om Företaget: Droskan HVB, tidigare med inriktning på integration av nyanlända ungdomar har nu öppnat upp dörrarna med vård & behandling som nyinriktning. Vi erbjuder vård & behandling till unga män (15 – 19 år), inom Uppsala län. Vanliga bakgrund till vistelse på Droskan blir, k... Visa mer
1 platser: Föreståndare

Har DU det som behövs för att leda arbetet på ett HVB hem där lågaffektivt bemötande och hänsyn till ungdomars positiva utveckling ska vara ledorden?

Om Företaget:
Droskan HVB, tidigare med inriktning på integration av nyanlända ungdomar har nu öppnat upp dörrarna med vård & behandling som nyinriktning. Vi erbjuder vård & behandling till unga män (15 – 19 år), inom Uppsala län. Vanliga bakgrund till vistelse på Droskan blir, kriminalitet, hotfullt beteende, umgänge i olämpliga miljöer, begynnande drogmissbruk, och andra beteendeproblem.

Då vår nuvarande föreståndare tar an nya utmaningar söker Droskan HVB en ny föreståndare för att leda behandlingsarbetet på hemmet, enligt verksamhetens mål- och målgrupp och de kriterierna (för arbetet) uppsatta av IVO.
Vi lägger stor vikt vid dig som person, ditt engagemang och ditt professionella förhållningssätt. Du kan ha en utbildning som socionom, beteendevetare, psykolog, sjuksköterska med inriktning psykiatri eller annan adekvat eftergymnasial utbildning.

Arbetsbeskrivning:
Föreståndaren ska Leda och styra behandlingsarbetet och de dagliga rutinerna på vårt HVB utifrån aktuell lagstiftning, vara ansvarig för att klienterna behandlas väl och får den vård och det bemötande som företaget står för. Hålla sig & hemmet / arbetslaget uppdaterade på aktuella lagstiftning, följa behandlingens utveckling/genomförandeplanen och se till att allt dokumenteras enligt hemmets behov och lagstiftarens krav & rekommendationer. Vara med i rekrytering av personal, utveckla & utföra kompetensutveckling på företaget. Att kunna stötta och vägleda personalen i deras behandlingsarbete och mentorskap är också viktig.

Kvalifikationer:
Socionom-, eller för arbetet motsvarande utbildning

Meriterande:
arbetslivserfarenhet som föreståndare för HVB, eller liknande.
Ledningserfarenhet, särskild inom behandlingsarbete, arbete inom socialtjänst, lösningsfokuserat arbetssätt, arbete med ungdomar

Krav:
behärskar svenska i tal & skrift (bägge befattningarna)
akademisk utbildning
för arbetet adekvat arbetslivserfarenhet
körkort

Lön: Månadslön efter överenskommelse
Anställningsvillkor: 50 - 100% tjänst.
Tillträde: Enligt överenskommelse

KONTAKT
[email protected] - Skriv ”Föreståndare” i ämnesfältet.

Adress: Edeby 709
Vassunda
741 91 Knivsta Visa mindre