Lediga jobb som Avdelningschef, kommun i Knivsta

Se lediga jobb som Avdelningschef, kommun i Knivsta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Knivsta som finns hos arbetsgivaren.

Tillväxtchef till Knivsta kommun

Ansök    Mar 12    Experis AB    Avdelningschef, kommun
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där fokus är på stark tillväxt och där du kan utvecklas och göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighe... Visa mer
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där fokus är på stark tillväxt och där du kan utvecklas och göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet?
Välkommen till oss!

Är du en stabil ledare som utvecklar och inspirerar till nya sätt att arbeta? Är du också en ledare som initierar och skapar samarbeten för en fortsatt hållbar tillväxt? Nu har du chansen att fortsätta vår resa in i framtiden genom att skapa och leda ett nyinrättat kontor, som har samlat exploatering, näringsliv och strategisk lokalförsörjning i en organisation!

Vill du bygga upp och leda ett nybildat tillväxtkontor i Sveriges snabbast växande region?

Då ska du söka rollen som tillväxtchef i Knivsta kommun!

Rollen

Hur vi förvaltar värdet och nyttjar markinnehavet är helt avgörande för kommunens fokus på stark tillväxt och ekonomi. Förutsättningarna är de bästa tänkbara då kommunen har ett stort eget markinnehav vilket ger kommunen ett starkt mandat att kunna förverkliga sin vision på ett tydligt sätt. Du kommer att spela en central roll i detta förverkligande genom att tillsammans med ett engagerat och kompetent gäng skapa förutsättningar för en hållbar framtid för boende och företag i Knivsta.

Uppdraget är både tydligt och komplext, där du tillsammans med dina kollegor skapar så bra förutsättningar som möjligt för att utveckla såväl befintligt som tillkommande näringslivssatsningar. Dessutom är uppdraget att möjliggöra för framtida etableringar av bostäder, kommersiella fastigheter samt offentlig service i form av exempelvis skolor, förskolor och olika slag av vårdgivare. Detta nås genom att skapa partnerskap, dialog och samverkan externt med företag och andra samhällsaktörer och internt inom kommunen för att lösa de stora samhällsutmaningar som Knivsta står inför idag och imorgon.

Hållbarhet inom alla aspekter är av yttersta vikt och lösningarna behöver formas vidare i samverkan mellan offentlighet, näringsliv, forskning och civilsamhället. Har du idéerna som krävs och förmågan att hålla ihop allt till en effektiv helhet som levererar, hela tiden med Knivstas bästa för ögonen? Då är detta uppdrag för dig!

I tjänsten som tillväxtchef rapporterar du till kommundirektören och ingår i dennes ledningsgrupp.

Vem är du

Vi söker dig som har gedigen ledarerfarenhet från antingen en politisk styrd organisation eller varit ansvarig för uppdrag från kommun eller myndighet. Du har en bakgrund inom samhällsbyggnad med dokumenterad kunskap inom mark och exploatering samt erfarenhet och kunskap om näringslivets utmaningar. Du är en erfaren chef som har dokumenterad erfarenhet av att leda andra chefer och du har en god vana av att leda i förändring, där tillväxt är en viktig faktor.

Din utbildningsbakgrund är relevant akademisk examen.

Som ledare tillämpar du ett inkluderande, delegerande och utvecklande ledarskap med en förmåga att se helheten i det kommunala uppdraget. Du är också en samverkansinriktad och kommunikativ ledare som främjar både externa och interna samarbeten. Som ledare är du van att jobba med förändring, där du utmanar och ifrågasätter invanda mönster och sätt att arbeta på, liksom att du klokt tillvaratar gjorda erfarenheter. Som person har du genomförandekraft och du ser till helheten genom att vara lyhörd och lyfta blicken tillsammans med andra.

Vi eftersträvar mångfald, där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Tjänsten omfattas av säkerhetsprövning.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Knivsta kommun med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Arborelius [email protected], tel: 072 537 50 11 eller Rutger Carlheim-Gyllenskiöld, rutger.carlheim-gyllenskiö[email protected] tel: 070-377 53 52.

Sista ansökningsdag: 4 april

Vi ser fram emot att höra från dig! Visa mindre

Chef för enheten plan och geodata sökes till Knivsta kommun!

Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Har du erfarenhet från en ledande befattning inom en politiskt styrd organisation? Då har vi rätt tjänst för dig! Om arbetsplatsen: I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger de aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vils... Visa mer
Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Har du erfarenhet från en ledande befattning inom en politiskt styrd organisation? Då har vi rätt tjänst för dig!

Om arbetsplatsen:
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger de aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med deras gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet? Välkommen till Knivsta kommun!

De är inne i ett utvecklingsarbete på samhällsbyggnadskontoret för att stärka möjligheterna till strategiskt arbete för hela kontoret och söker dig som tillsammans med övriga i ledningsgruppen vill bidra till Knivstas fortsatta utveckling. Kontoret består av 50 medarbetare fördelat på fyra enheter, enheten för plan och geodata består av cirka 10 tjänster med handläggare inom detaljplan, översiktsplanering, miljöplanering och geodata.

Knivsta kommun har höga ambitioner att såväl verka för hållbarhet lokalt som att bidra till en hållbar regional samhällsutveckling. De ser strategiskt arbete med samhällsbyggande som en förutsättning för en hållbar tillväxt och utveckling.

Arbetsuppgifter:
Som chef för enheten plan och geodata vid Knivsta kommun kommer du att inneha en strategisk och ledande roll med ansvar för att genomföra och säkerställa kommunens översikts- och detaljplanering samt tillhörande miljöplanering. Du kommer att ansvara för att GIS-systemet fungerar optimalt och hantera viktiga uppgifter som mätuppdrag och adressättning. Som en del av kommunens ledning är det ditt uppdrag att förverkliga politiska beslut, med ett verksamhets-, personal- och budgetansvar. Du kommer att upprätta beslutsunderlag, vara föredragande i politiska nämnder och rapportera till samhällsbyggnadschefen, samtidigt som du är en del av ledningsgruppen på samhällsbyggnadskontoret.

Din roll kräver en rättssäker och effektiv styrning av enheten, där du balanserar ekonomiska förutsättningar med politiska mål. Som arbetsgivarrepresentant väger du samman olika perspektiv och samhällsintressen och bidrar till kontorets leverans till politik, invånare och näringsliv. Du är en ledare som inspireras av att driva andra framåt med omtanke och tydliga krav, och du har förmågan att bygga förtroende och skapa en känsla av teamanda och delaktighet. Med starka kommunikativa färdigheter och en lösningsorienterad inställning delar du kommunens värderingar om delaktighet, engagemang och tydlighet. Din akademiska bakgrund eller arbetslivserfarenhet inom strategisk samhällsplanering, detaljplanering eller geodata, tillsammans med erfarenhet från en ledande position i en politiskt styrd organisation, gör dig väl förberedd för denna roll.

Din profil
För att lyckas i rollen som chef för enheten plan och geodata bör du ha:

- Relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom strategisk samhällsplanering eller detaljplanering.
- Minst 3-5 års erfarenhet från ledande befattning inom en politiskt styrd organisation.
- Gedigen kunskap om lagstiftning relaterad till detaljplanering samt god kunskap om översiktsplanering och geodata.
- Dokumenterad förmåga att leda och utveckla team, samt erfarenhet av verksamhets-, personal- och budgetansvar.
- Starka kommunikativa färdigheter på svenska, både i tal och skrift, och förmågan att kommunicera tydligt och strukturerat.
- En strukturerad, resultatinriktad och drivande personlighet med förmågan att se helheter och sammanhang.
- Erfarenhet av att arbeta som arbetsgivarrepresentant och att balansera olika enhetsperspektiv och samhällsintressen.
- En inspirerande ledarstil som bygger på våra värderingar: delaktighet, engagemang och tydlighet.

Övrigt:

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras, om man inte redan är krigsplacerad av annan aktör. Läs mer om krigsplacering på www.knivsta.se

Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten är på heltid med förtroendearbetstid och planeras starta upp så snart vi funnit rätt kandidat. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att du blir anställd av Knivsta kommun och vi på StudentConsulting sköter första kontakten samt rekryteringsprocessen. Vid övriga frågor eller funderingar är du välkommen att i första hand kontakta ansvarig rekryterare.

Kontaktpersoner:

Jenny Rydåker
Samhällsbyggnadschef
018-34 69 60
[email protected]

Elin Radgren
Rekryteringskonsult StudentConsulting
072 221 07 11
[email protected]

Låter detta som en tjänst för dig? Ansök idag! Urval sker löpande.

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi tillsatt över 20 000 jobb det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.com Visa mindre